Manifestatie Euromarsen tegen werkloosheid, armoede en sociale uitsluiting aan de vooravond van de Europese verkiezingen

Naar aanleiding van de Europese verkiezingen op 26 mei organiseren het Europees netwerk van de Euromarsen tegen werkloosheid, armoede en sociale uitsluiting, waarvan de Bijstandsbond deel uitmaakt en de Movement Nationale de Chomeurs et Precaires (MNCP) uit Frankrijk een manifestatie in Straatsburg op donderdag 9 mei 2019. De manifestatie wordt gehouden van 14.00 uur - 17.00 uur.

De organisatie is mede in handen van een vereniging uit de grensstreek bij Mulhouse die actief is in Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. De  manif estatie is in het 'Maison des Associations'(Vakbondshuis) in Straatsburg.Kandidaten voor het Europees parlement uit de regio maar ook uit andere landen zullen worden uitgenoedigd te komen spreken.

Lees meer: Manifestatie Euromarsen tegen werkloosheid, armoede en sociale uitsluiting aan de vooravond van...

Er zijn geen wetten voor miljonairs en er is geen vergiffenis voor arme mensen!

За милиони няма закони, за кокошка няма прошка!

Er zijn geen wetten voor miljonairs en er is geen vergiffenis voor arme mensen!
Zo luidt een bekende wijsheid uit Bulgarije.  

Bulgarije is tien jaar lid van de Europese Unie en het land heeft een slechte reputatie en is het armste lid van de Unie. Vanaf 1 januari is Bulgarije voor het eerst voorzitter van de Europese Unie. Dat is een grote uitdaging en een belangrijke taak voor de overheid onder leiding van het Borisov III kabinet. De vraag is eigenlijk: is de Bulgaarse overheid capabel voor het voorzitterschap, en hoe kan dat voorzitterschap worden uitgevoerd met de huidige binnenlandse problemen van corruptie, georganiseerde criminaliteit, milieu vervuiling en levensomstandigheden zoals het lage niveau van de pensioenen, die beneden het bestaansminimum liggen, met een desintegrerend gezondheidssysteem en een zwakke economie?
protsten in Bulgarije
Een paar dagen voor het voorzitterschap waren er in december en in januari twee moorden een van een ambtenaar van de belasting dienst, en een van een belangrijke zakenman die was verbonden met de huidige overheid en de bestuurs partij GERB van de minister-president Borisov. Er is informatie dat de vermoorde zakenman Petar Hristov betrokken was bij de politieke partij GERB en bij de corruptie processen bij de Gemeente Veliko Tarnovo.  Hij was eigenaar van 30 bedrijven die als aannemer van projecten allen gemeentelijke contracten hebben gekregen. Dat blijkt uit uitlatingen van een ex-politie officier van de afdeling "de strijd tegen georganiseerde criminaliteit" - Katja Ilieva.  De vermoorde Petar Hristov was ook betrokken bij de aanhouding van de criminele groep de "Naglite", wereldkundig gemaakt door de onderzoeks journalist en de eigenaar van de website www.bivol.bg - Asen Jordanov. Hij was net als Katja gast van het Slavy's show TV programma van bTV, van 10 januari 2018.

Op 10 januari bij de Slavy's show heeft Asen Jordanov gezegd, dat de grootste buitenlandse belegger in Bulgarije het offshore bedrijf Yulen is, geregistreerd in Cyprus met als eigenaar een Cyprische burger, Georgios Georgiou. In feite heeft hij miljarden schulden. Hij heeft alles  gekocht met kredieten van een bepaalde bank in Bulgarije. Yulen is ook betrokken bij de criminele groep "Killers" en de zaak van de diefstal van 30 miljoen euro Europese subsidie voor voedsel, verstrekt door het Romeense Landbouw Agentschap. Criminelen hebben de miljoenen weggesluisd via een bedrijf op naam van een dakloze burger Valeri van Sofia. Voor de verstrekking van de subsidie van "zijn" bedrijf was een bankgarantie nodig. Dezelfde bank (FIB) die Georgios Georgiou kredieten verstrekte heeft een valse bankgarantie afgegeven. Het geld verdween met behulp van de vervalsingen in de zakken van Georgiou, dus de "Killers" want hij had nooit een toegang tot de bankrekeningen van Yulen en de andere bedrijven waar een eigenaar Yulen is.

Twee van de voorgangers van de "Killers": de nationale Sumo speler - Petar Stoyanov en Georgi Valev zitten langdurige gevangenisstraffen uit voor de moord op de advocaat van Veliko Tarnovo - Petar Lupov en een zakenman uit Shumen - Rumen Rachev. De slachtoffers en de daders waren in 1998 aandeelhouders van de bankroete Trakiya bank. Deze bank was toen gekocht door DZI bank. Later in 2008 is de bank directeur van DZI vermoord door een onbekende dader.
Yulen is ook een eigenaar van heel veel andere belangrijke bedrijven zoals de metallurgische fabriek Kremikovtie,  en een metallurgische fabriek voor koper, aluminium en goud Kardjali, enzovoorts. In feite is Georgios Georgiou met 1 miljard en 200 miljoen euro de grootste investeerder in Bulgarije.

Over deze zaken is de politie is geïnformeerd en er zijn authentieke documenten maar er is geen proces verbaal over. Er is een officieel antwoord van de officier van justitie waarbij die weigerde een proces verbaal op te stellen.  
Al de recente protesten zijn begonnen om te protesteren tegen de beslissing van de overheid om een tweede ski-lift in Bansko te bouwen. Dit is eigenlijk een investerings project van Yulen.  Katja Ilieva en Asen Jordanov hebben verklaard dat de maffia al overal in de overheid in instituties aanwezig is, in het parlement, in de banken, bij politie en in het rechtsstelsel. De hele staat is corrupt.  Bulgarije gaat bankroet zonder dat er een uitweg is. De Bulgaarse gewone burger vraagt hulp van de Europese politici en de Europese Commissie  maar blijkbaar zijn zij roependen in de woestijn.              

De Euromarsen naar Brussel in october 2015

euromarsen 2015Uit vier hoeken van Europa worden Euromarsen van sociale bewegingen en vakbondsgroepen naar Brussel gehouden om op 15 october de Europese Raad van regeringsleiders en staatshoofden te omsingelen.

Vanuit Gibraltar in Spanje, vanuit Londen, uit Athene in Griekenland en vanuit Berlijn in Duitsland willen de actievoerders met deze marsen een debatruimte en een dialoog tot stand brengen tussen de Europese volkeren om dan samen de contouren van een andere Europese Unie naar Brussel te brengen, open tegenover de wereld en gemaakt op basis van solidariteit.

Zie voor een verklaring van de actievoerders: https://www.globalinfo.nl/Nieuws/13-18-oktober-brussel-omsingeling-eurotop-en-meer

Programma

De Spaanse mars komt vanuit Andorra Frankrijk binnen op 7 october, in de namiddag, na een protestactie tegen de fiscale paradijzen. Meer informatie over de Spaanse acties en de routes kun je vinden op http://euromarchas2015.net/

Het parcours van deze centrale mars wordt vanwege de zeer lange afstanden in Frankrijk gedeeltelijk gemotoriseerd afgelegd. Bij de ingang van de steden waar men langskomt wordt dan naar het centrum gemarcheerd. Er gaan in deze centrale mars in ieder geval twee bussen uit Spanje mee. De steden zijn:

Lees meer: De Euromarsen naar Brussel in october 2015

Euromarsen 2015- Euromarchas2015

Euromarsen 2015- Euromarchas2015

Het netwerk van de 'Europese marsen tegen werkloosheid, precariteit en sociale uitsluiting' ondersteunt de 'Euromarchas2015' en neemt daaraan deel. Het initiatief voor de 'Euromarchas2015' is genomen door Spaanse organisaties. De 'Euromarchas2015' vertrekt begin october in Gibraltar en verschillende marsen komen samen in Brussel op 15, 16 en 17 october. 

Lees meer: Euromarsen 2015- Euromarchas2015

Inflatie of deflatie? Alles wordt goedkoper, behalve voedsel

Het CBS produceert tegenstrijdige informatie over het antwoord op de vraag, of er in de economie momenteel sprake is van inflatie of deflatie. Vandaag heeft het CBS bekend gemaakt, dat in het eerste kwartaal van 2015 de verkopen (volume) van de detailhandel 2,0 procent hoger waren dan een jaar eerder. Dit is het vierde kwartaal op rij waarin de verkopen van de detailhandel groeien. De volumegroei was ongeveer net zo groot als in het laatste kwartaal van 2014. Zowel in de winkels in voedings- en genotmiddelen (1,2 procent) als in de non-food (2,1 procent) is meer verkocht.

Interessant is wat het CBS zegt over de prijzen. De omzet staat 'onder druk' door de lage prijzen. De omzet groeide in het eerste kwartaal van 2015 met 0,2 procent, de prijzen daalden met 1,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit is de grootste prijsdaling sinds het eerste kwartaal van 2005. De prijsdaling in de winkels in bovenkleding en consumentenelektronica was de grootste sinds jaren, en ook bij de winkels in huishoudelijke artikelen zijn de prijzen al een paar kwartalen op rij aan het dalen. Winkels in voedings- en genotmiddelen hadden nauwelijks last van lagere prijzen. De omzet van deze winkels groeide dan ook bijna net zo sterk als de verkopen.

Het CBS verstrekt multi-interpretabele informatie over de prijsstijgingen of dalingen. 7 mei maakte de organisatie in de kop van
een persbericht het volgende bekend: Inflatie stijgt voor derde maand op rij. De inflatie volgens de consumentenprijsindex (CPI) is in april gestegen naar 0,6 procent. In maart was de prijsstijging voor consumenten nog 0,4 procent. De inflatie is vanaf februari iedere maand met 0,2 procentpunt toegenomen. Alle media namen dit kleine stukje over. Dus nu denkt iedereen dat er inflatie is. Maar bij verder doorlezen blijkt, dat weliswaar diensten, huren en voedsel duurder worden, maar bijna alle andere producten hebben met prijsdalingen te maken. Dit maakt het bericht van vandaag nog eens duidelijk. Alles wordt goedkoper, behalve voedsel. Hoe zou dat komen? Zie ook http://tinyurl.com/kg7uc4l

RizVN LoginRizVN Follow Us
Follow us on FacebookFollow us on Twitter

Videos euromarchas 2015

Videos